Dia 31. Perigord porpre: Castells, viles medievals i vins i la coneguda Bergerac

Castell de Monbazillac, Bergerac, Beaument en Perigord, Monpanzier i els boscos de la Dordogne.

Després d'una caminada, anirem al castell de Monbazilla, per a fer un tastet de vins del territori-uns blancs dolços extraordinaris pel foie i com aperitiu, i visitarem alguns dels pobles medievals més bonics del Perigord Blanc.

Acabarem el dia a Bergerac.

https://www.caramaps.com/photos/accueillant-caramaps-chateau-de-monbazillac-monbazillac-520781.jpegEl castell de Monbazillac, cap a 1550, el castell va ser construït per Charles d'Aydie en una forma molt simple: un rectangle confinat a les cantonades de quatre grans torres circulars. L'accés és a través d'un pont fix amb dos arcs. Es preveuen els ullals: matxacs, llacunes, merlets i muralles.
El Huguenot Louis de Bouchard d'Aubeterre va comprar el castell el 1607, que es va convertir en propietat de Pierre Barraud en 1666. En 1685 es va signar l'Edicte de Fontainebleau, es va revocar l'Edicte de Nantes. La vídua de Pierre Barraud abjura el protestantisme per esdevenir catòlic.En 1777, François Hilaire de Bacalan (1728-1804) va comprar el castell. En 1790, es va convertir en alcalde de Monbazillac i va abandonar la seva partícula. El castell travessa la Revolució Francesa sense dany.El 1960, el castell va ser comprat pel celler cooperatiu de Monbazillac, que va vendre el vi de les seves 25 hectàrees de vinya que envoltaven el castell. El castell es converteix en museu gràcies al concurs de Jean Secret (1904-1981).

Comentaris